Het leven van de das

Het leven van de das

De das verdween uit ons landschap door jacht, stroperij, de groei van steden en dorpen, en verslechtering van zijn biotoop door ruilverkavelingen en intensivering van de landbouw. In het begin van de jaren negentig hebben uitzetacties van Das & Boom in samenwerking met Brabants Landschap ervoor gezorgd dat de Das weer voet aan de grond kreeg in Midden-Brabant.

Sindsdien gaat het goed met de das, volgens sommigen zelfs té goed. Toch krijgt maar een enkeling ooit een das in levenden lijve te zien. Door zijn verborgen levenswijze blijft hij voor de meesten een grote onbekende. In deze lezing geeft Ton Popelier een kijkje in het leven van de das, door de seizoenen heen. In het tweede deel van de lezing gaat hij in op de ontwikkeling van de dassenpopulatie in Noord-Brabant en de problemen die zich voordoen. 

Ton Populiers volgt al meer dan 30 jaar de dassenpopulatie in Het Groene Woud

Wil je meer weten over de das, kom dan naar het gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20:00 uur. (Achteringang van het gebouw).

Aanmelden is niet nodig. Voor leden van de Natuurgroep Gestel is de lezing gratis. Niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p.