Avondwandeling Kasteelpark en Diependaal

Avondwandeling Kasteelpark en Diependaal

Heem-natuurgroep Sint-Oedenrode organiseert op 17 juli deze avondwandeling door het Kasteelpark naar natuurgebied Diependaal.

In het kasteelpark is van alles te beleven. Er is een kerkuilenkast gekraakt door een bosuil. Houtwespenvrouwtjes boren in de dode stammen van bomen. Allerlei insecten zoals vlinders, boktorren etc. vliegen nu het nog lang licht is. Wellicht worden er libellen of andere waterdiertjes gespot in de vijver aan de Diependaal.

In het Diependaalbos wonen veel vogels en staan aparte planten zoals groot heksenkruid, wat er niet zo spannend uitziet als het klinkt. Na een kijkje in het insectenhotel van de Jeugd-natuurwacht zien we  parelvederkruid met een pareltje in de top en veel kroosvlindertjes boven de planten. Kortom er is van alles te zien, want de natuur heeft altijd veel onverwachte belevenissen in petto.

Gestart wordt om 19.00 uur op de parkeerplaats tussen Basisschool Dommelrode en Kasteel Henkenshage in Sint Oedenrode. Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis.

Foto: Jeanne Soetens