Florawerkgroep

De florawerkgroep brengt sinds 1990 planten en landschapselementen in de gemeente Boxtel in kaart. Zij bestaat uit een groep enthousiaste mensen, zowel “experts” als beginners. De werkgroep is actief tussen april en augustus.

Ieder jaar worden 5 tot 10 onderzoeken (projecten) en excursies georganiseerd. De onderzoeksresultatten worden gebruikt om mee te denken over beheer met Natuurmonumenten, Gemeente Boxtel, Waterschap en Dommelbimd.

Voorbeelden van projecten:

  • Het meerjarenproject kilometerhokken (KM). Dit is heel geschikt voor mensen die nog niet zoveel weten van planten, maar dat wel graag willen leren. Binnen een KM-hok lopen we alle landschapselementen af. Iedere plant wordt genoteerd en zeldzamere planten worden op kaart gezet en/of van GPS-codes voorzien. Voor ons onbekende planten determineren we in het veld.

  • Inventarisatie Kampina. In 2005 werd een basisrapport opgeleverd voor Natuurmonumenten van de flora in dit gebied. Eens in de 5 jaar lopen we de meest interessante plekken na.

  • Inventarisaties van nieuw ontwikkelde gebieden zoals Banisveld, omgeving Smalwater, de koeienwei bij het waterschap in Boxtel, de Dommelarm in Boxtel.

  • Dommelbind. De flora wordt intensief door de florawerkgroep geinventariseerd.

  • Excursies naar interessante gebieden, meestal buiten Boxtel.

Geïnteresseerd om met de Florawerkgroep op pad te gaan? Stuur dan een e-mail bericht naar info@natuurwerkgroepboxtel.nl

 Word ook vrijwilliger/donateur van de Natuurwerkgroep Boxtel 

 

Interessante link: